SUNDE VEGANSKE LINSEDELLER
En sund livsstil er efterhånden noget af det vi hører mest om i medierne eller kvindemagasinerne. Og ser man bort fra kromad og Price, jamen så er det også sundhed de fleste kokke tænker over.
Vi kan godt blive enige om, at frikadeller ikke er det sundeste i verden. Man kan tilsætte grøntsager for at der kommer flere proteiner i, men man kunne jo også bare droppe svinekødet og lave det med linser, så skal vegetarer også få glæde af dem.
Her er min fortolkning af linsedeller 🙂
Hvad skal du bruge?
4 dl røde linser
2 dl solsikkekerner
2 dl grovvalsede havregryn
1 dl vand
2 spsk. rapsolie
3 løg, finthakkede
2 tsk. salt
5 tsk. karry
6 tsk. paprika – mild eller stærk efter smag
½ tsk. stødt spidskommen – kan udelades
3 spsk. citronsaft
4 fed presset hvidløg
2 spsk. sojasauce
Peber
4 spsk. oliven- eller rapsolie til stegning
Sådan gør du
1. Kog linserne 7-8 min ved svag varme i 4 dl vand med 1 tsk. salt. De må ikke blive for bløde
2. Hæld det overskydende vand fra og kom dem i en skål
3. Rist solsikkekernerne gyldne på en tør hed pande under omrøring
4. Bland de ristede kerner i de kogte linser og tilsæt alle de øvrige ingredienser
5. Rør det hele grundigt sammen og lad farsen hvile 10-15 min inden de formes til små deller
6. Steg dellerne 5-6 min på hver side i olien ved middel varme – vend dem kun én gang
Håber i vil få god nytte af opskriften, jeg laver altid mange og fryser dem ned 🙂
I morgen er det weekend, synes den her uge har gået stærkt! Skal ud og spise kinesisk med min kæreste i aften og efterfulgt i biografen og se Fifthy Shades Of Grey – og det er hans valg 😉
Uh, er vild med at prøve nye ting! Hvordan smager de? De ser lækre ud!! 🙂
– julieguldbrandt.bloggersdelight.dk