DEN BEDSTE CHILI CON CARNE!
Eksperimenterede i dag med chili con carne til aftensmad og det var et absolut vellykket resultat. Har rent faktisk aldrig smagt en bedre chili con carne. Tør væde med, at folk der ikke kan lide chili con carne vil kunne lide denne!
Jeg vil gerne dele opskriften med jer og hvis i laver retten så lov lige, at skrive om det var noget for jer 😉
INGREDIENSER
500 g. hakket oksekød
3 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamico
4 dl. rødvin
3 spsk. paprika
1 spsk. spidskommen
1 spsk. cayenne peber
salt og frisk kværnet peber
ENDVIDERE
2 løg, finthakkede
2 fed hvidløg, hakkede
2 revne gulerødder
1 ds. hk. tomater
1 dl oksefond eller boullion
1 ds. drænede og skyllede kidneybønner
1 ds. chili bønner + halvdelen af sovsen fra dåsen
1 hakket rød peberfrugt
en halv hakket chili (1 tsk. chiliflager til børneretter)
50g hakket mørkt chokolade
TILBEHØR
Tortilla Chips med cheese
1. Svits kødet i olien, og bliv ved med at røre, til det er helt grynet og brunt. Vær tålmodig, der må ikke være væde tilbage! Hæld balsamico over, og lad det dampe helt ind i kødet. Tilsæt krydderier og rødvin, og lad det simre under låg i ca. 40 minutter.
2. Svits løg, hvidløg, peberfrugt, chili og gulerødder godt, og hæld hakkede tomater og bouillon ved. Lad det småkoge i 10-15 minutter. Bland det i kødet, og smag det hele godt til. Vend bønnerne og chokoladen i. Giv det hele 10 minutter.
3. Server med Tortilla Chips, evt. knuste i chili con carnen eller ved siden af.
Bon appetit 🙂
Den opskrift må næsten prøves af, jeg er virkelig verdens største fan af chili con carne! 😀