HOMEMADE SUSHI
I går aftes lavede jeg hjemmelavet sushi for første gang. Jeg er et sushi-menneske. Jeg elsker simpelthen det, men det kan godt gå hen og blive en dyr fornøjelse. Jeg går meget op i min økonomi selvom jeg kun er 19 år. Jeg er bevidst om, at jeg kun er på SU, derfor køber jeg ikke dyrt tøj eller går ud og spiser uden jeg ved, der er råd til det. Min kæreste og jeg, fandt ud af, at det ikke er særlig dyrt at lave sushi selv. Jo der er nogle ting som er dyre, men det er noget der skal bruges så lidt af så det kan bruges igen mange gange. Alt i alt, gav vi faktisk kun 150kr for alt indkøb til det. Det er ingenting ved siden af hvad man normalt giver for sushi på en restaurant, derfor synes jeg det er super og hyggeligt at gøre det derhjemme.
Lavede det med min kæreste og det var meget hyggeligt at lave sammen. Det tager tid at lave og det er jo bestemt heller ikke noget man kan gøre hver dag.
Vil gerne dele de opskrifter jeg brugte med jer. 🙂
INDGREDIENSER OG INDKØB
– Grødris (brugte jeg da det var billigst)
– Tangplader
– Risvinsseddike
– Røget laks (fik 300g til 35kr i netto)
– Syltet ingefær
– Wasabi
– Soya
– Chili mayo
– Avocado
– Rød peber
– Agurk
– Forårsløg
– Flødeost
– Sukker
– Salt
– Folie
– Bambusrulle
KOGNING AF RIS
Kogningen af risen er det første vi gjorde, da det er en lang og tålmodig proces! Skyl risene i vand. Skift vandet indtil det bliver klart (op til 10 ganges skift). Skal du lave ris til f.eks. 4 personer, passer det godt med 6dl. og 6,5dl. vand. Sæt risene i kog. Når det koger slukker du for varmen og lader det køle af i 15 minutter. Bland 5 spsk. risvinseddike, 1 tsk. salt og 5 spsk. sukker sammen. Rør i det indtil salt og sukker er opløst så godt som muligt. Bland blandingen i risene og så er de klar og det er i gang med det sjove.
SUSHIRULLER
Rul bambusrullen ind i folie, så den holdes ren. (valgfrit) Læg en tangplade på på (del den evt. efter størrelse) og dyp dine fingre i en skål med vand så risene ikke hænger fast. Fordel risene på lidt over halvdelen af tangpladen og et lag på ca. lidt under 1cm. Tilføj de ingredienser som du vil have i rullen.
Det er svært at forklare, hvordan man skal rulle sushirullen, derfor har jeg fundet en video, som viser begge metoder jeg har brugt. Der er ligeledes nogle gode opskrifter på sushi i videoen.
Som tilbehør kan du bruge chili mayo, soya, wasabi og så syltet ingefær, som man sluger for at få bedre smag mellem hver sushi 🙂
Skriv endelig hvis du har nogle spørgsmål omkring fremgangsmåde mm. 🙂
Hold da helt fast, hvor ser det bare lækkert ud! Tror virkelig at jeg også skal kaste mig ud i at lave hjemmelavet sushi! God søndag 🙂
Kig meget gerne forbi ♥ –
http://thewriter.bloggersdelight.dk/