TOMATSUPPE MED KRYDRET TOPPING

HOMEMADE SUSHI

Sushi_4

I går aftes lavede jeg hjemmelavet sushi for første gang. Jeg er et sushi-menneske. Jeg elsker simpelthen det, men det kan godt gå hen og blive en dyr fornøjelse. Jeg går meget op i min økonomi selvom jeg kun er 19 år. Jeg er bevidst om, at jeg kun er på SU, derfor køber jeg ikke dyrt tøj eller går ud og spiser uden jeg ved, der er råd til det. Min kæreste og jeg, fandt ud af, at det ikke er særlig dyrt at lave sushi selv. Jo der er nogle ting som er dyre, men det er noget der skal bruges så lidt af så det kan bruges igen mange gange. Alt i alt, gav vi faktisk kun 150kr for alt indkøb til det. Det er ingenting ved siden af hvad man normalt giver for sushi på en restaurant, derfor synes jeg det er super og hyggeligt at gøre det derhjemme.

Lavede det med min kæreste og det var meget hyggeligt at lave sammen. Det tager tid at lave og det er jo bestemt heller ikke noget man kan gøre hver dag.
Vil gerne dele de opskrifter jeg brugte med jer. 🙂

Sushi_2

INDGREDIENSER OG INDKØB
– Grødris (brugte jeg da det var billigst)
– Tangplader
– Risvinsseddike
– Røget laks (fik 300g til 35kr i netto)
– Syltet ingefær
– Wasabi
– Soya
– Chili mayo
– Avocado
– Rød peber
– Agurk
– Forårsløg
– Flødeost
– Sukker
– Salt
– Folie
– Bambusrulle

KOGNING AF RIS
Kogningen af risen er det første vi gjorde, da det er en lang og tålmodig proces! Skyl risene i vand. Skift vandet indtil det bliver klart (op til 10 ganges skift). Skal du lave ris til f.eks. 4 personer, passer det godt med 6dl. og 6,5dl. vand. Sæt risene i kog. Når det koger slukker du for varmen og lader det køle af i 15 minutter. Bland 5 spsk. risvinseddike, 1 tsk. salt og 5 spsk. sukker sammen. Rør i det indtil salt og sukker er opløst så godt som muligt. Bland blandingen i risene og så er de klar og det er i gang med det sjove.

SUSHIRULLER
Rul bambusrullen ind i folie, så den holdes ren. (valgfrit) Læg en tangplade på på (del den evt. efter størrelse) og dyp dine fingre i en skål med vand så risene ikke hænger fast. Fordel risene på lidt over halvdelen af tangpladen og et lag på ca. lidt under 1cm. Tilføj de ingredienser som du vil have i rullen.
Det er svært at forklare, hvordan man skal rulle sushirullen, derfor har jeg fundet en video, som viser begge metoder jeg har brugt. Der er ligeledes nogle gode opskrifter på sushi i videoen.

Som tilbehør kan du bruge chili mayo, soya, wasabi og så syltet ingefær, som man sluger for at få bedre smag mellem hver sushi 🙂

Sushi_5

Skriv endelig hvis du har nogle spørgsmål omkring fremgangsmåde mm. 🙂

signature_2

Sushi_3

10 kommentarer

  • Michelle Eckert

    Hold da helt fast, hvor ser det bare lækkert ud! Tror virkelig at jeg også skal kaste mig ud i at lave hjemmelavet sushi! God søndag 🙂

    Kig meget gerne forbi ♥ –
    http://thewriter.bloggersdelight.dk/

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Vil ligeså gerne spise det jeg lavede, som det jeg plejer at spise udefra. Synes bestemt også, at du skal kaste dig ud i det. Dit mad ser super lækkert ud, så tror du vil klare det med stiv arm! Også god søndag til dig 😉
      Kh. Emma ♥︎

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie Guldbrandt

    Det ser sygt lækkert ud! Min kæreste er jeg elsker virkelig også sushi. Vi har prøvet alverdens restauranter i Danmark, men jeg er virkelig også fan af at lave det hjemme! 🙂 Håber, det smagte ligeså godt som det ser ud!
    God aften 🙂
    – julieguldbrandt.bloggersdelight.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Haha det er en dyr vane at elske sushi! 😉 men som skrevet, så synes jeg det er mindst ligeså lækkert hjemme. Selvfølgelig kan man ikke finde alle ingredienser som restauranter bruger, i hvert fald ikke lige her hvor vi bor nu, men sådan er det jo. Regner med at det bliver nemmere når vi flytter til storbyen 😉
      Og dejligt at høre, at du synes det ser godt ud. Altid godt med lidt ros 😀
      God aften til dig også Julie. Lækker blog du har dig! 🙂
      Kh. Emma ♥︎

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • ÅH jeg bliver jo helt lækkersulten nu! Det må jeg prøve at lave en dag så 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Julie

    Uha, hvor ser det bare alt for lækkert ud!
    Det er bare så svært at lave selv, synes jeg – men du har da vidst fået ret godt styr på det 😉

    http://dreamydelights.bloggersdelight.dk/

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Tak, dejligt at høre! 🙂 Fulgte den youtube video som er under indlægget og så gik det bare som smurt 😀
      Kh Emma ♥︎

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

    Ej hvor ser det bare lækkert ud! Jeg er også helt vildt med sushi, selvom jeg ikke spiser fisk. Mange siger man ikke kan spise sushi, hvis man ikke kan lide fisk. Men det kan man! Jeg har lavet sushi en gang med min veninde og det var virkelig lækkert og hyggeligt!
    Jeg håber det smagte godt for det ser virkelig lækkert ud! 😉

    http://www.katrineringbaek.bloggersdelight.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Ja sagtens. Synes i hvert fald at ris og grøntsagerne i sushien dominere meget, så det falder godt i med smagen af fisk 🙂 Og nu er det jo også fisk som tun og laks som bruges og ellers er det krabbe og rejer, så det er jo ikke fordi det er fisk som har den der fiskesmag og lugt, som mange ikke kan lide 😉
      – Men ja det smagte så dejligt. Skal med sikkerhed prøves igen! 😀
      Kh Emma ♥︎

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TOMATSUPPE MED KRYDRET TOPPING