KVALITETSTID I WEEKENDEN

SAFTIG RIBBENSSTEG MED GLASEREDE RODFRUGTER

Flæskesteg_1

Ribbensteg er noget af det lækreste jeg ved! Der er intet bedre en sådan et saftigt stykke, men det skal være stegt perfekt før det er godt!
Jeg har for første gang forsøgt mig med ribbensteg og gud hvor er jeg stolt over den. Den blev simpelthen så perfekt! Super saftigt med sprøde svær og god smag. Rodfrugterne var dejlig søde og havde et tilpas bid. Ikke for hårde, ikke for smattede. Så alt i alt var retten lykkedes ret godt! Opskriften er faktisk super simpel og det er en utrolig nem ret efter min mening 🙂

DU SKAL BRUGE
500g ribbensteg
laurbærblade
salt
vand

Rodfrugtmix (pastinak, rødbeder og gulerødder)
1 appelsin
1 spsk honning
2spsk olivenolie

stegesky fra ribbenstegen
25 g blødt smør
2 12 spsk hvedemel
12 tsk sukker
friskkværnet peber
evt. kulør

Stegningen af ribbensstegen afhænger af hvor mør du vil have den, men jeg havde min inde i lidt over 1 time og den blev simpelthen så lækker og saftig!
Forvarm ovnen på 200 grader. Skær riller ned i flæsket og ram ikke kødet! Kom salt ned mellem rillerne og et laurbærblad mellem hver anden ca.
Sæt stegen i et ildfast fad (støt evt. med noget sammenkrøllet staniol til at støtte stegen så den bliver lige) og sæt den ind i ovnen. Når der er 30 minutter tilbage, tilsætter du 3-4dl. vand til stegen og sætter den ind igen.

Imens stegen er i ovnen, skræller du rodfrugterne, skærer dem i rustikke stykker og lægger dem i et ildfast fad. Glaser dem med saften fra citronen, honningen og olivenolien. Sæt dem ligeledes ind i ovnen og i 20-30 minutter.

Når stegen er færdig, pakker du den ind i staniol så den holdes varm. Stegeskyen fra stegen skal bruges til sovsen!
Si stegeskyen og skum evt. fedtet af. Mål skyen, tilsæt vand eller kog ind – der skal være ½ liter i alt. Bring skyen i kog i en gryde. Rør smør og mel godt sammen. Pisk blandingen i skyen og tilsæt sukker og peber. Lad saucen koge ved svag varme og under omrøring i ca. 5 minutter.

Så her har i en super nem og lækker opskrift! 🙂

Håber i har nydt weekenden indtil videre trods det dårlige vejr. Har i dag været ved grænsen og købe en masse ind, så nu er vores lille køkken måske en anelse overbelastet! 😀

signature_3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

KVALITETSTID I WEEKENDEN