BLOMKÅLSRIS MED PEANUTBUTTERSAUCE

Blomkålssuppe

blomkålssuppe, suppe, healthy

Vi går snart ind i efteråret og hvad er vigtigere i efteråret end suppe? Her er en suppe, som jeg selv synes er super lækker, når jeg har ondt i halsen eller bare har lyst til noget dejlig varmt.
Det jeg kan lide ved suppen er, at den er så billig og su venlig. Det er meget få og billige opskrifter som skal benyttes! 🙂

Opskriften er til 2 personer.

Ingredienser
Blomkål
2 kartofler (mellem størrelse)

7dl. hønseboullion
2dl. madlavningsfløde 8% (eller kokosmælk, hvis du foretrækker det)
2spsk. olie, kokosolie eller smør
50g. bacon, skinke eller chorizo
1 løg
Salt og friskkværnet peber (jeg brugte bl.a. salt med parmesan fra Nicolas Vahé)

Fremgangsmåde
Hak løget fint og sauter løget i en gryde med fedtstof.
Skyld blomkål og kartofler. Del blomkålen i små buketter og skær kartofler i tern.
Hæld hønseboullion i gryden med løget og bring det i kog.
Når det det koger tilføjes blomkål og kartofler.
Lad det hele koge i 12-15 minutter eller indtil kartoflerne er bløde.
Mens det koger steger du bacon på en tør og forvarmet pande indtil det knaser som du kan lide det.
Purér efterfulgt suppen med en stavblender og smag til salt og peber.
(føler du ikke der er nok smag, kan du tilsætte “det tredje krydderi” som er god smags forstærker til suppen)
Suppen serveres med bacon på toppen og evt. hakket persille.

God appetit.

signature_3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BLOMKÅLSRIS MED PEANUTBUTTERSAUCE