HJEMMELAVEDE NOUGETS

KARTOFFELSUPPE

DSC_0216 copy
Havde egentlig ikke planlagt at lave et opslag i dag. Har fået rykket visdomstænder ud og det gjorde bare nullernaller kan jeg godt sige – ligesom regning! 🙁 Nå, men var bedøvet i hele munden så lignede en abe ligemeget hvad jeg spiste, men suppe var det nemmeste at få ned, så det blev hjemmelavet kartoffelsuppe – en af mine yndlings supper 😀

DU SKAL BRUGE: (til 4 personer)
800g. kartofler
200g. porrer
50g. margarine
1 laurbærblad
15dl. hønseboullion
1dl. piskefløde (eller madlavningsfløde)
salt og peber
1 fed hvidløg
Topping:
Bacon i tern
evt. purløg (havde jeg ikke)

SÅDAN GØR DU:
Kartoflerne skraldes og skæres i mindre stykker, porrerne renses og snittes fint.

Damp kartoffelstykker og porrer i margarinen i ca. 6 – 8 minutter.

Tilsæt bouillon og laurbærblad og lad kartoflerne koge i ca. 25 minutter.

Suppen blendes og sigtes, kommes derefter i en gryde og koger op. Tilsæt dernest fløden. Smag til med hvidløg, salt og peber.

Bacon i tern eller skiver ristes i ovnen ved 210 grader til det er sprødt (eller på panden). Lægges herefter på fedtsugende papir til det er afkølet.

Server suppen i varme suppeskåle og drys purløg og bacon på toppen.

Det tager lidt tid, men lav evt. double potion og frys det ned, det gør jeg.
By the way, fik faktisk de der kæmpe krabater, altså visdomstænderne med hjem, haha, måske laver jeg sådan en rigtig retro ulvetands halskæde med dem – skal nok skåne jer for et blodigt billede. Hele dagen har min mund smagt af blod, blod og atter blod 🙁
Håber i alle har haft en bedre start på ugen end mig.

signature_2

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HJEMMELAVEDE NOUGETS