KARTOFFELDUTTER
Fandt den her opskrift på en engelsk side, synes den ser ret lækker ud, har faktisk ikke selv prøvet den endnu – ENDNU! 😉
DU SKAL BRUGE:
2kg kartofler (skrællede og kogte)
8 æggeblommer
75g blødt smør
2,5dl fløde
1/4tsk muskatnød
salt og peber
1 helt æg
SÅDAN GØR DU:
Forvarm ovnen på 180 grader. Læg de kogte kartofler på en badeplade og sæt i ovnen i 10-15 minutter eller indtil de er lidt tørret på overfladen.
Tag kartoflerne ud af ovnen og mos dem godt. Lad mosen køle af i ca. 5 minutter. Tilsæt nu æggeblommer, smør, muskatnød, 2dl af føden, salt og peber (efter smag)
Rør det hele godt sammen og tilføj det nu i en pose med en stjernespids for enden. Pres det ud i spiralbevægelser på en bageplade og bland nu æg og resten af fløden. Pensel blandingen på og sæt det ind i ovnen indtil de har en pæn gylden overflade.
Thats it .. god weekend derude, jeg har jo fødselsdag på søndag, wuhu! 😀
Kan jeg lave det om formiddagen og bage dem senere på dagen?