VANILJE PANNA COTTA MED JORDBÆR KOMPOT
Dessert, wuhu! Vi elsker og tilbeder alle dessert og i vil med garanti elske den her, hvis i altså ikke har allergi for mælkeprodukter.
Det er en dessert jeg lavede i samarbejde med min lillesøster til hendes 16-års fødselsdag. Desserten hedder Panna Cotta og kan laves på mange måder. Vi valgte at lave den med vanilje og en jordbær kompot og det smagte super godt. Det er en usund, men lækker opskrift.
DU SKAL BRUGE:
Panna cotta
8dl. fløde
4 spsk. sukker
5 husblas
2 vaniljestænger
Jordbærkompot
125g. frosne jordbær
2 spsk. sukker
0,5dl. vand
Først tilsætter du fløden i en gryde og tænder for varmen. Rør sukkeret i. Læg husblas i blød i noget vand og flæg vaniljestængerne. Tilføj vaniljen OG stængerne og lad det nå til kogepunktet. Når det er nået til kogepunktet fjerner du det fra varmen og tilsætter husblas – uden vandet selvfølgelig,. Hæld blandingen i de glas eller forme du foretrækker og stil dem på køl indtil de er gele agtige.
Gå i gang med kompotten. Hæld vandet i en gryde og tilføj jordbær og sukker. Rør det hele rundt til det er godt varmt og jordbærene ikke er frosne mere. Fjern det fra varmen og blend det. Vendt til det er kølet af og hæld det over panna cottaen (først når den er gele agtig)
Smelt evt. noget chokolade som pynt.
Bon appetit 😉
Hvor ser det altså bare møglækkert ud!
Kig meget gerne forbi ♥ –
http://thewriter.bloggersdelight.dk/